Jeden recept na pizzu tu už sice je, tato se mi ale povedla lépe a možná i lépe chutnala. Taky gramáž je dosti jiná, z uvedené mi to vyšlo na 4 velké porce. Těsto je třeba vyválet do opravdu co nejtenčí placky (i když to moc nejde), aby pizza nechutnala spíš jako chleba.
Ingredience na těsto:
- 150g hladké mouky
- 150g clz. mouky
- lžička soli
- lžička instantního droždí
- lžíce olivového oleje
- 200ml teplé vody
Postup:
Do mísy dáme mouku, droždí a sůl. Do důlku uprostřed nalijeme teplou vodu a olivový olej. Vařečkou mícháme, dokud se těsto nespojí. Pak dáme na pomoučněný vál a hněteme. Přikryjeme těsto utěrkou a necháme kynout. Když je nakynuté podle našich představ (na teplém místě cca 20 min), rozdělíme ho na dva bochánky a vyválíme na co nejtenčí placky. Ty pak potřeme olivovým olejem a následně rajčatovou omáčkou.
Ingredience na rajčatovou omáčku:
- 100ml rajčatového pyré
- lžička sušené bazalky
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř
Česnek prolisujeme a smícháme s ostatními surovinami. Toť vše :)
Dále pizzu posypeme oregánem a poklademe žampiony, rajčaty, olivami a posypeme kukuřicí. Pečeme asi 15 minut na 240°C na nejvyšším roštu.